CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

11.11.07

Με τα μπούτια της Καίτης: Νάκος από κ. Πατήσια & Άμμος

Τηλεμπουφίτες και τηλεμπουφίτισσες,
περνάμε σήμερα στο επόμενο μέρος του ποιητικού μας τάλεντ σόου. Ο σημερινός μας διαγωνιζόμενος είναι ο Νάκος από τα κάτω Πατήσια.
-Νάκο, το όνομά σου δεν μου ακούγεται πολύ πιασάρικο, αν θες μπορώ να σε φωνάζω Θάνο. ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΛΛΙΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΤΡΕΛΛΛΗ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΑΝΤΙΓΟΝΝΝΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΜΙΛΛΛΗΣΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ. ΤΟΝ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟ ΑΝΤΡΕΑ ΤΟΝ ΛΕΝΕ, ΑΝΤΙΓΟΝΝΗ...
-Μπορείς, Θάνο μου, να μου πεις τί αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το ποίημα που μας έστειλες;
-...
-ΠΟΛΛΛΥ ΩΡΑΙΑ, ΠΟΛΛΛΥ ΟΜΙΛΛΗΤΙΚΟΣ ΕΙΣΑΙ ΝΑΚΟ ΜΟΥ. Ας αφήσουμε τη δουλειά σου να μιλήσει για σένα. ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΓΕΛΛΛΛΙΑ:

"Ars boufonica"

Σαν έπεσε το πρωινό το πούσι
εχάιδεψα το καστανό μου μούσι
Πεθύμησα να είχα μια μούσα
Να γράφω για τα κάλλη της τα πλούσ’α

Από τη σκέψη μ’ έβγαλε εκείνη
μια κουκουβάγια που εμφανίσθη με μπικίνι
Και τότε είδα στο κλωνάρι: ένας μπούφος
με λάγνο βλέμμα την κοιτούσε, ωσαν Ταρτούφος

Άραγε –σκέφτηκα- ποιος είναι ο ποιητής
’κείνος που γράφει ή εις που εμπνέει τη συγγραφή;
Τάχα η μούσα είναι αυτή η κουκουβάγια
ή είναι ο Μπούφος που την κοιτάζει λάγνα

και οδηγεί εις την ακρότητα αυτή
την Κουκουβάγια, τη συντηρητική;
Τα φυλλοκάρδια μου γεμίσανε με φως:
Μούσος και μπούφος και ποιητής: ναι, είμαι αυτός!
Ένα μεγάλο χειροκρότημα στον Νάκο!!!! Πάμε δυνατά!!! ΟΛΛΟΙ ΜΑΖΙ!!! ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΠΙΚΙΝΝΝΙ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΛΛΛΙΚ ΡΕ ΑΝΤΙΓΟΝΝΝΗ, ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΝΝΝΕΙΣ ΡΕ ΓΑΤΟΝΝΝΙ, ΣΑΐΝΝΝΙ ΜΟΥ ΕΣΥ ΠΩΣ ΜΕ ΠΙΑΝΝΝΕΙΣ.
ΤΙ;; ΘΕΛΛΛΕΙ ΚΙ Ο ΑΜΜΟΣ ΝΑ ΑΠΑΓΓΕΙΛΛΛΕΙ;;; ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΛΛΟΙ ΘΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΝΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ. ΑΝΤΙΓΟΝΝΝΗ, ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΙΣ!
-Συνάδελφε Άμμος, δεν είναι σήμερα η σειρά σου. Την επόμενη Κυριακή θα συμμετέχεις βάσει του προγράμματος.
-Καίτη, θεωρώ ότι πρέπει να αναβαθμίσω το επίπεδο συμμετοχών και προβαίνω λοιπόν μόνος μου στην απαγγελία της ποιητικής μου σύνθεσης.
-Μή..Εεε..ΤΙ ΕΙΝ΄ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΝΕΙΣ; ΘΑ ΧΑΣΩ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΝΝΗ ΜΟΥ.
"Άτιτλον"

Βγήκα στο μπαλκόνι μου και είδα τα περιστέρια, τη σκόνη, τον ακάλυπτο, το φως
καμία Μούσα δε συνάντησα, μα ήξερα πως μ' είχε απαρνηθεί με συντριβή καθώς
γυρνούσα γύρω από τις ίδιες βεβαιότητες σαν νυκτόβιος μπούφος αναζητώντας ένα θήραμα που να' ναι τέχνη και επίκαιρος συρμός.

-Άμμος, αυτό δεν ήταν ποίημα.
-Τί θέλεις να πεις με αυτό, Καίτη;
-ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΜΟΙΟΚΑΤΑΛΛΛΗΞΙΑ ΟΥΤΕ ΤΙΤΛΟ.
-Μα αυτό δεν αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την ποίηση.
-ΚΑΙ Η ΣΚΟΝΝΝΗ, ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΝΝΙ ΚΑΙ Ο ΑΚΑΛΛΛΥΠΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΝΝΝΗ; ΘΑ ΜΕ ΤΡΕΛΑΝΝΝΕΙΣ ΕΣΥ. ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΧΛΩΡΙΝΝΝΗ ΚΛΛΛΙΝΕΞ; ΔΕΝΝΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΚΟΝΝΗ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΝΙ!

Φίλοι μου, με πληροφορούν από το κοντρόλ ότι το "ποίημα" του συναδέλφου διαγωνίζεται κανονικά. Μόλις ολοκληρωθεί η παρουσίαση των συμμετοχών των διαγωνιζομένων θα μπορείτε να ψηφίζετε το αγαπημένο σας ποίημα και να αναδείξετε τον υπερτυχερό του διαγωνισμού μας. Στο μεταξύ επικοινωνήστε με την εκπομπή αφήνοντας τα μηνύματά σας και να μπείτε στην κλήρωση για την υπέροχη τοστιέρα που προσφέρει η εκπομπή!!

Μπουφολλίσιους,
Καίτη

16 comments:

αμμος said...

Αγαπητή Καίτη, επειδή το ποίημα γράφτηκε σε στιγμές μεγάλου οίστρου και εσωτερικής ενατένισης (θα την ονόμαζα ζεν, αλλά οι ημιμαθείς τηλεθεατές μας δεν ξέρω αν θα καταλάβουν, οπότε δεν επεκτείνομαι) δεν είχα τη διάθεση να αναρωτηθώ για ασήμαντα πράγματα όπως η ομοιοκαταληξία. Τώρα που ξανακοιτώ το αριστούργημά μου όμως, βλέπω καθαρα ότι έχω χρησιμοποίησει όλως τυχαίως τις ομοιοκαταληξίες μπούφος - φως, συρμός - καθώς, οι οποίες δεν είναι βέβαια ευκρινείς από την παρουσίαση του ποίηματος όπως έγινε. Λυπούμαι πραγματικά για το ατυχές συμβάν, και φοβούμαι ότι οφείλω να παραπονεθώ στη διεύθυνση του σταθμού μας.

Pastaflora said...

"Μούσος και μπούφος και ποιητής: ναι, είμαι αυτός"
και μόνο για αυτόν τον εμπνευσμένο στίχο βάζω 9 στο δημιουργό.

Ινδιάννα said...

Καλησπερίζω με τη σειρά μου το φιλοποιήμων ποιμνιο μας και δηλώνω ειλικρινά συγκινημένος με την αναπάντεχη συμμετοχή τόσων ταλαντούχων νέων στην διαπομπή, συγνώμη, στην εκπομπή μας ήθελα να πω. Θα ξεκινήσω από το ποίημα του Θάνου Νάκου που μπόλιαζε θαρραλέα το βουκολικό αγνό τοπίο με τον ξεδιάντροπο αστικό ναρκισισμό και κατάφερνε να μεταδόσει τη φθορά του ποιητικού ήθους μέσα από αναφορές σε σημεία των καιρών (βλ. Ταρτούφος ) και τον τίτλο σύμβολο της σημερινής παρωδίας που ζούμε: τέχνη του μπουφισμού. Νομίζω ότι ακολουθώντας την Πάστα Φλώρα θα δώσω κι εγώ με τη σειρά μου έναν υψηλό βαθμό, ένα 8 -που μου θυμίζει τις ματούκλες του μπούφου που πετάχτηκαν σαν είδε την κουκουβάγια.

Όσο για τον αγαπητό Άμμο απορώ πώς βρίσκει χρόνο ανάμεσα στις σπουδές του, τις μετακομίσεις, τις φίλες, του φίλους, τα τραπεζώματα, τους καφέδες, τα πήγαινε- έλα με τον διακοσμητή της Σουσούς για την επιλογή της σωστής ταπετσαρίας στην έρημο, να διαβάσει και Καβάφη και να μας δώσει αυτό το πόνημα, το στοιβαρό σαν μπετόν ακάλυπτου και λακωνικό σαν μανταλάκι σε μπουγάδα. Ομολογώ πως ο εσωτερικός του ρυθμός με συνεπήρε και αν και το συναίσθημα που μου γεννησε ήταν δεκαοχτούρα φυλακισμένη στον φωταγωγό, θα του δώσω ένα 8 διότι δε μου αρέσει ο Καβάφης αλλά μου αρέσει ο Κ-οκτώ!

Anonymous said...

Νάκος από Κάτω Πατήσια.
Ευχαριστώ. Ήθελα μόνο να προσφέρω τα λουλούδια της σκέψης μου στην κα. Πάστα Φλώρα. Και εύχομαι στον κ. Σαμμάνο όσες τρίχες έχει το ποιητικό μου μούσι τόσες χαρές να τον βρουν στην επόμενη ζωή. Ευχαριστώ ξανά.

Ινδιάννα said...

"Μπα που να φάει τη γλώσσα του το σαφρακιασμένο, άκου στην επόμενη ζωή" Ρίξε ρε Καιτούλα ένα μπρέικ για διαφημίσεις να πάρω την θεία Αλεξάνδρα ένα τηλέφωνο να με ξεματιάσει φτού φτου φτού, με γλωσσόφαγε ο συμφοριασμένος...

Καιτη Καρρα said...

Συνάδελφε Άμμος, δεν ξέρω τί είναι αυτά που μου λες,
ΑΚΟΥ ΡΕ ΤΟΝ ΚΑΛΛΛΙΤΕΧΝΝΝΗ ΠΟΥ ΧΕΙ ΠΑΠΑΓΑΛΛΛΙΣΕΙ ΤΟΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΛΙΔΗ ΚΑΙ ΘΕΛΛΛΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥΛΛΛΗΣΕΙ ΠΝΕΥΜΑ ΜΕ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΛΛΗ ΛΕΞΗ 'ΕΝΑΤΕΝΝΙΣΗ'.

Θέλω να πω πως ειλικρινώς δεν αντιλαμβάνομαι τί θέλεις να μου πεις, καθώς η διεύθυνση του σταθμού ενέκρινε το ποίημά σου αλλά ταυτοχρόνως δεν μου επεξηγεί το μήνννινγκ του σχολίου σου.

Μέχρι να μου κάνουν μια σχετική μετάφραση, θα ζητήσω ένα μεγάλο χειροκρότημα από το κοινό μας!

Καιτη Καρρα said...

Πασταφλώρα, σε ευχαριστούμε για τη βαθμολογία, αν θέλεις βαθμολογείς και τον συνάδελφο Άμμος!!


Σαμμανουλλλίνι μου, ωραία τα σχόλιά σου και βαθυστόχαστα. [ΡΕ ΑΝΤΙΓΟΝΝΝΗ, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΝΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ; ΑΡΝΝΝΕΙΣΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ, ΤΟ ΠΡΟΒΛΛΛΗΜΑ ΑΝΤΙΛΛΛΗΨΗΣ ΜΟΥ ΜΕΣΑ; Ε ΡΕ ΑΠΟΛΛΛΥΣΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.]
Επίσης, Σαμμάνε μου σε ευχαριστώ για τη βαθμολογία. Αυτόν τον Κοκτώ κάπου τον είχα ξανακούσει. Σπάζω το κεφάλι μου να θυμηθώ..

Καιτη Καρρα said...

Θάνο μου, ελπίζω και η Τρινκ να αξιολογήσει το ταλέντο σου με επιείκεια!! ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΝΝΙΣΘΕΙ; ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΝΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΤΩΡΑ!


Σαμμάνε μου, μην τσακώνεσαι με τον Θάνο. Μην κοιτάς που του αναβάθμισα το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο, ένα λαϊκό παιδί από τα πατήσια παραμένει και θα πει και μια κουβέντα παραπάνω.

Παρακαλείται η τηλεθεάτρια Ελένη από την Άρτα να ρίξει το λάδι στο Σαμμάνο κι αν ξεματιαστεί με επιτυχία η τοστιέρα δική της!

αμμος said...

Εννοώ αγαπητή Καίτη ότι για να φαίνεται η ομοιοκατληξία ενός ποιήματος πρέπει να είναι η τελευταία λέξη στη σειρά κάθε στίχου. Επειδή όμως σπάσατε κατά την παρουσίασή σας τις σειρές των στίχων, δεν μπορούσε να γίνει εύληπτη η ομοιοκαταληξία, ούτε καν από εσάς την ίδια.
Ήμουν πάντως υπερβολικός στη διάθεσή μου να παραπονεθώ στη διευθυνση του σταθμού μας. Μετά τη νίκη του Γεωργίου Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ και την είσοδο του δρος Φλάντζα στη συντακτική μας ομάδα, είναι ημέρες χαράς και γιορτής, όχι διενέξεων.
Α προπό, θα ήθελα να ευχαριστήσω το φίλο και συνάδελφο Σαμμάνο για τα καλά του λόγια και τη σχεδόν καλή του βαθμολογία.

tink said...

Γειά σας.

θα βάλω ένα 9 στον μεσιέ Θάνο γιατί η αλήθεια είναι πως με συγκίνησε το μπικίνι στην κουκουβάγια, τι να λέμε τώρα; Τι είναι η κουκουβάγια χωρίς μπικίνι; ένα τίποτα είναι, στάχτη, χους.

Κύριε Άμμε, πάρτε παρακαλώ ένα 5 έτσι επειδή μου βρίσκετε πρόχειρο. Την επόμενη φορά να σας γίνει μάθημα όμως. Που πας Άμμε χωρίς μπικίνι; ε; που;

γειά σας ξανά.

αμμος said...

Αγαπητή Tinkerbell, λυπάμαι ειλικρινά για τη βαθμολογία που μου αποδώσατε, αλλά είναι σαφές πως de gustibus non disputandum est. Την επόμενη φορά σας υπόσχομαι πάντως ότι θα γράψω κάτι που να περιλαμβάνει σίγουρα κάποιο είδος σέξυ εσώρουχου ή μαγιό. Έχετε κάποια ιδιαίτερη προτίμηση;

tink said...

Aγαπητέ Άμμε,

βεβαίως και έχω μια ιδιαίτερη προτίμηση στα πρόστυχα τα μαύρα τα εσώρουχα σου (όχι τα δικά σου συγκεκριμένα, γενικότερα) που λέει και το λαικό άσμα μεγάλη η χάρη του.

Αλλά να με συγχωρείτε εγώ λατινικά δεν ξέρω ούτε και θέλω να μάθω, συνεπώς δεν γνωρίζω αν με βρίσατε ή όχι. Στην περίπτωση που με βρίσατε, αι σιχτίρ βοήθεια μας. Στην περίπτωση που δεν με βρίσατε, σας ευχαριστώ πολύ που την επόμενη φορά θα ασχοληθείτε με πρόστυχα μαύρα εσώρουχα.

δική σας,
Τινκ.

Καιτη Καρρα said...

Συνάδελφε Άμμος, χαίρομαι που η έλευση ενός Φλάντζα σε έφερε στα συγκαλά σου και έβαλε τελεία στα παράπονά σου στον σταθμό.

ΑΛΛΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΦΛΑΝΤΖΑΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΣΤΗΣΑΤΕ ΟΛΛΟΙ ΠΑΝΝΝΗΓΥΡΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ; ΑΝΤΙΓΟΝΝΝΝΗ, ΠΟΤΕ ΒΓΑΙΝΝΝΕΙ Ο ΦΛΑΝΤΖΑΣ; ΔΕΝ ΜΕ ΝΝΝΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΕΝΝΝΙ ΤΟΝ ΜΠΟΥΛΛΛΗ, ΚΑΛΛΛΗ ΜΟΥ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΛΑΝΤΖΑ ΡΩΤΗΣΑ.

Τρινκ, σε ευχαριστώ για τη βαθμολογία. Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΝΝΕΙΣ ΤΟ ΜΠΙΚΙΝΝΝΙ ΠΑΝΤΑ ΣΥΓΚΙΝΝΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ..

Συνάδελφε Άμμος, ΒΑΛΕ ΚΙ ΕΣΥ, ΠΟΥΛΑΚΙ ΜΟΥ, ΜΙΑ ΓΥΜΝΝΝΗ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΝΝΙ ΝΑ ΛΛΛΙΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΠΛΛΗΡΗ ΕΝΑΤΕΝΝΝΙΣΗ. 10 ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΤΟΝΝΝΟΙ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΣ.

αμμος said...

Αγαπητή Tinkerbell, μέχρι την επόμενη ποιητική κατάθεση της ψυχής μου, μπορείτε να παρηγορηθείτε με τη φωτογραφία του προφίλ μου (στην οποία έχω αμελήσει βέβαια να φορέσω και ασορτί μαύρη φανέλα, αλλά τι κάνω καλοκαίρι ήταν, ζεσταινόμουνα με τα μαύρα). Το λατινικό ρητό που παρέθεσα, έχει την αντίστοιχη νεοελληνική παροιμία "περι ορέξεως κολοκυθόπιτα" αλλά μεταφράζεται κατά λέξη "για τα γούστα δε χρειάζεται να γίνονται διενέξεις", οπως καταλαβαίνετε δε σας έβρισα, πώς θα γινόταν εξάλλου, αφού σας εκτιμώ βαθύτατα.

Αγαπητή Καίτη για τον δρα Φλάντζα θα ενημερωθείτε εκτενώς και βαθέως από την αγαπητή Σουσού Δελατρόμπα, η οποία διατηρεί υπουργικές σχέσεις μαζί του. Αν δυσκολευτείτε να βρείτε το γραφείο της στο σταθμό μας, μπορείτε να επικληθείτε το πνεύμα της μπροστα από έναν καθρέφτη. Επειδή έχει και μαγικές ικανότητες, θα εμφανιστεί αμέσως μπροστά σας.

Anonymous said...

Αγαπητή κ. Μπελ
μετά από τη βαθμολογίας σας
θα ήθελα να σας καλέσω για ένα ντρινκ
(δεν είναι τρικ μα αυτό το Τινκ -που φωνάζουν Τρινκ- μου κάνει ντρινκ. Ελάτε, δεν έχω τικ είμαι και σικ, θα ρθειτε να με meet?

tink said...

αγαπητέ θάνε απο κάτω πατήσια,

κεριά και λιβάνια

κατά τ άλλα βεβαίως και θα έρθω.
είσθε έτοιμος;
είσθε σίγουρος;

ας πιούμε.

Τινκ.