CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

12.11.07

Ασυνείδητοι φροντιστηριάδες

Φίλοι τηλεθεατές,

Καλημέρα σας από τους Άνω Τράχωνες και τη Σούλα Γουόρχολ.

Οι ασυνείδητοι φροντιστηριάδες είναι το σημερινό θέμα της εκπομπής μας, σε ένα ρεπορτάζ σοκ σε απευθείας μετάδοση από το υπαίθριο πάρκινγκ του κυρίου Φανούρη Βαρδιάμπαση.

Ο κύριος Βαρδιάμπασης εμπιστεύθηκε τη μόρφωση της κόρης του Αμαρυλλίδας στα χέρια έμπειρων, όπως διαφήμιζαν, προπαιδευτών, τόσο στο μάθημα των αγγλικών όσο και στα φιλολογικά μαθήματα. Μια μικρή αγγελία στην τοπική εφημερίδα «Τα νέα του Ποδονίφτη» για το φροντιστήριο «Κούβελας-Νέες Ιδέες» ήταν αρκετή για να πείσει τον Φανούρη Βαρδιάμπαση για του λόγου το αληθές. Έτσι η μικρή Αμαρυλλίς ξεκίνησε να παρακολουθεί σχεδόν καθημερινά τα μαθήματα του Τσέρστετον Πίκοκ, ενός κατ’ ευφημισμόν καθηγητή ξένων γλωσσών, ο οποίος κατάφερε να βυθίσει τη νεαρή του μαθήτρια στην πιο ακραία ημιμάθεια. Το ίδιο όμως συνέβη και με τον Μίμη Κούβελαο οποίος ήταν ο υπεύθυνος των φιλολογικών παραδόσεων.

Ο Φανούρης Βαρδιάμπασης θα ζούσε ακόμα στο απόλυτο σκοτάδι αν δεν είχε την φαεινή ιδέα να ζητήσει από την μικρή Αμαρυλλίς να του φτιάξει μια ταμπέλα για το υπαίθριο πάρκινγκ. Και ιδού το τρομαχτικό αποτέλεσμα:

Πού είναι το κράτος; Πού είναι ο υπουργός Παιδείας; Πού είναι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο; Πού είναι τα χάπια μου κι ένα ταξί να φύγω;;;

Σούλα Γουόρχολ, από τους Άνω Τράχωνες για τον Τηλεμπούφο.

14 comments:

Sousou Delatroba said...

Αγαπητή κυρία Σούλα,

Απόρώ γιατί εταράχθη ο κύριος Βαρδιάμπασης. Το κορίτσι με την επιγραφή αφήνει ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι ο χώρος δεν είναι 'μπάτε σκύλοι αλέστε'.

"Μη γαυγίζετε, μου διαταράσσετε την ώρα κοινής ωρθωγραφοίας",
Σουσού

tink said...

αιγό πησταίβο ωτη ω κίριωσ βαρδηαμπασις δαιν μπωρι να δι τιν μπωστηκη πλαιβρά του πράματως κε να νηοσι ηπαιφηφανως γηα τιν κωρι του κε τιν αιξαιληξη τις (πω ρε φίλε, δύσκολο πολύ να γράψεις έτσι!!! άξια!)

Pastaflora said...

Πιστεύω ότι η μικρή Αμαρυλλίς κάνει μια αισθητική επανάσταση!

αμμος said...

Αγαπητή Σούλα τώρα που διαβάζω τη συγκεκριμένη επιγραφή νιώθω μια σκοτοδίνη, κάτι να σπάει μέσα μου και να πάλλεται διαχωριζόμενο, αρρργκ αααα χουμφ αγκσπ....

Anonymous said...

Προσωπικά θεωρώ ότι o Τσέστερτον Πίκοκ είναι άξιος συγχαρητηρίων, επειδή μύησε τη μικρή Αμαρυλλίδα από νωρίς στα μυστικά του ντανταΐσμου, ώστε να τον αφομοιώσει και να τον ξεπεράσει, ορμώμενη προς δημιουργικότερες κατευθύνσεις. Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς: το γλωσσικό παιχνίδι "barking - parking" που χωρίς καμία διάθεση για συμβολισμό, κλονίζει τις βεβαιότητες του θεατή για αυτό που πρόκειται να αντικρίσει; Τη λιτή αντίθεση εκρού - λευκού, που δηλώνει τη ρητή αντίθεση της νεαρής καλλιτέχνιδος με την κυρίαρχη αισθητική; Η τη δήθεν τυχαία παράθεση του κασονιού από μπύρες Amstel στο φόντο; Σας ευχαριστώ Σούλα για την ευκαιρία που μου δώσατε να θαυμάσω ένα τόσο νεαρό ταλέντο.

Anonymous said...

Η επιγραφή παρουσιάζει έντονο φωνολογικό ενδιαφέρον, που μας επιτρέπει να υποθέσουμε ότι ο αγαπητός κύριςο Πίκοκ έχει εντάξει στα μαθήματα του βασικές έννοιες της γλωσσολογίας, όπως φαίνεται από την επιγραφή της ευφυούς Αμαρυλλίδος:
- Τη διάκριση ανάμεσα σε ηχηρό b και άηχο p, που αναγνωρίζεται εμφανώς στο ελάχιστο ζεύγος parking / barking.
- Την επισήμανση και καταγραφή ενός n που συχνά συναντάμε στον προφορικό λόγο στην φωνητική ακολουθία m + i
- Τον νεολογισμό "ανευθύνομαι" που παράγεται όμως αναλογικά και γραμματικότατα από το "ανεύθυνος".
Νιώθω ευτυχής που σε ένα τόπο τόσο στερημένο από την ακαδημαϊκή γνώση, όπως οι Άνω Τράχωνες, υπάρχει τουλάχιστον ένας θεράπων της γλωσσολογίας. Τα σέβη μου στον κύριο Πίκοκ.

Anonymous said...

Ο συγκεκριμένος κύριος είναι ντροπή για τον κλάδο μας και απαιτώ να κινηθούν ΑΜΕΣΑ όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την αφαίρεση της άδειας διδασκαλίας του. Είμαι βέβαιος ότι είναι από εκείνους τους αστοιχείωτους με τα προφίσιενσι, που επειδή πήραν ένα πτυχίο γλωσσομάθειας, πιστεύουν ότι μπορούν να διδάξουν στα φροντιστήρια. Δηλαδή εμείς που φάγαμε τα νιάτα μας στα έδρανα των πανεπιστημίων, τι θα κάνουμε για να ζήσουμε; ΝΤΡΟΠΗ και πάλι ΝΤΡΟΠΗ.

Σούλα Γουόρχολ said...

@sousou: αγαπητή κυρία Σουσού, ξέχασα να σας αναφέρω ότι ο κύριος Βαρδιάμπασης είναι πτυχιούχος του ιστορικού - αρχαιολογικού με phD στην αρχαία κελτική ποίηση. Εξού και η ευαισθησία στα φιλολογικά ζητήματα. ας όψεται όμως η καταραμένη ανεργία-το καταγγέλω αυτό- η οποία έσπρωξε τον ταλαντούχο κύριο Βαρδιάμπαση στο επάγγελμα του παρκαδόρου...

Σούλα Γουόρχολ said...

αγαπητή κυρία Τίνκερμπελ,
το phd του κυρίου Βαρδιάμπαση στην αρχαία κελτική ποίηση τον εμποδίζει να δει έστω και με την παραμικρή συμπάθεια τα ορθογραφικά λάθη της μικρής Αμαρυλλίδας... Τι δράμα ζει κι ετούτος ο πατέρας!

Σούλα Γουόρχολ said...

Κυρία Πασταφλώρα,
λέτε η Βαρδιάμπαση τζούνιορ να περνά όλα τα αντιδραστικά σύνδρομα της εφηβείας; Μου είχε διαφύγει αυτή η λεπτομέρεια. Καθίστε να ψάξω αν έχει και φίλους emo.

Σούλα Γουόρχολ said...

Αξιότιμε κύριε Άμμο μου,
Κρύα επιθέματα, ντεπόν και αφέψημα από κινέζικα τζάνερα και αυτό που έσπασε θα ξανακολλήσει ώσπου να πείτε ο τζίτζιρας ο μίτζιρας ο τζιτζιμιτζικότζιρας.

Σούλα Γουόρχολ said...

Κύριε άμμοκαλλιτέχνη μου,
θεωρώ ότι οι ντανταϊστικές προσλαμβάνουσες συμπλέκονται με τα υπαρξιακά ορμέμφυτα σε μία όσμωση η οποία υπερβαίνει τον βερμπαλισμό.

Σούλα Γουόρχολ said...

κύριε αμμογλωσσολόγε μου,
ωραιότατη η ανάλυση σας. Να σας κλείσω μια διαλεξούλα στον Παρνασσό που τον έχουν κάτι φίλοι μου; Θα πάμε και ταβέρνα.

Σούλα Γουόρχολ said...

Κύριε αμμοφιλόλογέ μου,
συμμερίζομαι τη δίκαιη οργή σας και προσυπογράφω τις καταγγελίες σας. από όσο γνωρίζω ο κύριος Βαρδιάμπασης ψάχνει άμεσα παρκαδόρο. δεν περνάτε να του αφήσετε το βιογραφικό σας;