CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

21.11.07

Ερώτησις κρίσεως

Φίλες και φίλοι της ωραίας μας εκπομπής,
Το ταχυδρομικό περιστέρι δεν πετούσε ένεκα η βροχή και σήμερις δεν έχω να συζητήσω επί κάποιου γράμματος. Οπότε μπορούμε να μιλήσομε επί κάποιου θέματος γενικού διαφέροντος.
Ας πούμε, η ερώτηση που θέτω επί δάπεδος είναι η εξής: Μπορούμε να διεκδικήσουμε περισσότερα από εκείνα που ο άλλος είναι διατεθειμένος να μας προσφέρει;
Για να γίνω περισσότερο συγκεκριμένη, μία άρνηση ενέχει το "δεν μπορώ" ή απλώς το "δεν θέλω";
Φέρνω μερικά παραδείγματα κιόλας για να εξανεμίσω τον φιλοσοφικό χαρακτήρ της ερωτήσεως αλλά θεωρήστε τα ως εφαλτήρια περί ξεκατινιάσματος και μόνο. Πιχί, ο Λάκης από τα Σεπόλια παραπονείται ότι η σύντροφός του κάθε βράδυ χαπακώνεται με παναντόλ έξτρα για τον πονοκέφαλο και στη συνέχεια αρνείται να κάνει -θα σας το πω εις τη φλαντζοκαθαρεύουσα- σαικς μαζί του. Έχει όντως πονοκέφαλο και δεν μπορεί ή απλώς δεν τον θέλει; Η Κική από το Παγκράτιο περιμένει εις μάτην τηλέφωνο από τον πρώην της. Έχει πέσει το δίκτυο του Οτού ή απλώς δεν την θέλει;
Σε ποιο μέτρο μπορεί το 'θέλω' να κάμψει το 'δεν μπορώ'; Επίσης, σε ποιο μέτρο το 'μπορώ' αποτελεί τη φυσική συνέχεια του 'θέλω';
Αναμένοντας τις σκέψεις σας επί του ζητήματος πάω ξετρυπώσω τα στολίδια των Χριστουγέννων!

3 comments:

3 parties a day said...

Με καταμπέρδεψες με τα φιλοσοφικά, γι αυτό θα μπω κατ' ευθείαν στο ψητό.
Η "σύντροφος" του Λάκη από τα Σεπόλια δεν λέει ψέματα. Έχει συνεχείς πονοκεφάλους, οι οποίοι προέρχονται από την έλλειψη σεξ. Το πρόβλημα είναι ότι δεν θέλει να κάνει σεξ με τον Λάκη. Άμα έσκαγε μύτη ο Μπραντ Πιτ δηλαδή από δίπλα και της έλεγε να το κάνουνε, θα του έλεγε "Excuse me, Brad, I do not want to offend you, but I have a terrible headache?". Δεν νομίζω.
Όσο για την Κική από το Παγκράτι, τι να πω. Αν δεν πειράζει την ίδια να περιμένει το σκεπαρνοσκοτωμένο εις το διηνεκές, εμάς δεν μας πέφτει λόγος. Όχι, δεν έπεσε το δίκτυο του Οτού, καλή μου φίλη.

Sousou Delatroba said...

Αγαπητή κυρία Θρήπαρτη,

Καταλήγετε λοιπόν ότι και στις δύο σκολιασθείσες περιπτώσεις το "δεν σε θέλει" είναι η απάντησις. Σαφώς και συμφωνώ μαζί σας.

Αναφορικά με την περίπτωσης του πονοκεφαλικώς αποφευχθέντος σαίκς, έρευνες απέδειξαν ότι η αποτελεσματικότερος θεραπεία για τον πονοκέφαλο είναι το σαίκς και όχι το παναντόλ. Συγγνώμη, Λάκη αν δεν το ήξευρες. Απλώς η σύντροφός σου δεν σε θέλει. Υπάρχει σίγουρα μια άλλη που σε βλέπει σαν γιατρικό. Τί κάθεσαι; Τσακίσου ψάξε βρες τη.

Αναφορικά με το τηλέφωνο από τον πρώην, θεωρώ ότι δεν πρόκειται να λάβει χώρα. Πλειστάκις, το τηλέφωνό μου καλεί νούμερα μέσα από την τσάνδα μου. Μόνο του. Είναι πολύ εύκολο πράγμα να καλέσεις κάποιον. Απλώς ο πρώην δεν θέλει να το κάμει. Επομένως, απόταξε τη μυρικαστική στάση απέναντί του, Κικιούλα μου. Ξεπέρασέ τον και φιάχτα με τον τεχνικό του Οτού.

Τουλάχιστον αυτός δεν θα έχει καμία δικαιολογία,
Σουσού

tink said...

Αγαπημένη μου
τι θέλεις να διεκδικήσεις περισσότερο απ αυτά που σου προσφέρω;
πες μου τι
πες μου τι θες και θα το έχεις

μα τον Φλάντζα σου ορκίζομαι πως θα το έχεις

αι λαβ γιου