CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

24.11.07

Γουόου!

Αγαπητοί/μας τηλεθεατές/τριες, σας καλωσορίζουμε σε μία ακόμη εκπομπή λόγου και τέχνης του ιστηλεοπτικού σταθμού «Τηλεμπούφος». Μετά από άδεια μιας εβδομάδας, ως μπόνους παραγωγικότητας εκ μέρους της διευθύντριας του σταθμού, άδεια την οποία αφιερώσαμε σε ενδελεχή έρευνα του κοινού - στόχος μας (ή όπως λέγεται κοινώς target group), μέσα από τη χρήση κατάλληλων στατιστικών εργαλείων, αποφασίσαμε μια μικρή αλλαγή πλεύσης, όσον αφορά στη θεματολογία μας.
Πρέπει να το αναγνωρίσουμε, τα ελληνικά ιστολόγια απευθύνονται σε ένα κοινό εγγράμματο μεν, νεανικό δε, το οποίο δεν αισθάνεται τόσο έντονη την ανάγκη να ενημερωθεί για επιστημονικά ζητήματα. Η αναγνώριση αυτή από μέρους μας, θέτει το ζητούμενο μιας πιο εκλαϊκευμένης θεματολογίας, που θα κρατά το ενδιαφέρον του νεανικού κοινού και ταυτόχρονα θα το μορφώνει. Έχουμε, αν θέλετε, και το ηθικό χρέος να σκύψουμε πάνω στις ανάγκες της νέας γενιάς, που χειμάζεται από τόσα κοινωνικά και υπαρξιακά προβλήματα.
Ξεκινάμε λοιπόν σήμερα το δεύτερο κύκλο των εκπομπών μας με ένα θέμα που αφορά πολλούς νέους/ες ανθρώπους, το δημοφιλές διαδικτυακό παιχνίδι World of Warcraft (ή σε συντομογραφία WOW – γουόου). Για τους σκοπούς αυτής της δημόσιας συζήτησης έχουμε καλέσει στο στούντιο τον έγκριτο ψυχολόγο Teun van Dijk, ειδικό σε ζητήματα εξάρτησης από τα διαδικτυακά παιχνίδια, αλλά και την κυρία Βέρα Λουκά, η οποία αντιμετώπισε προβλήματα στο γάμο της λόγω του συγκεκριμένου παιχνιδιού. Σας καλωσορίζω και τους δύο, και οφείλω να αναγνωρίσω ότι είναι τιμή μας να σας έχουμε μαζί μας, αγαπητέ Teun.
Βέρα: Σας ευχαριστώ πολύ.
Teun: Η τιμή είναι όλη ντική μου, φίλε Άμμος.
Άμμος: Πείτε μας Teun, ποια είναι τα συμπτώματα της εξάρτησης από παιχνίδια όπως το World of Warcraft;
Teun: Το γουόου είναι υψηλά ετιστικό, φίλε Άμμος. Πολλοί νέοι άντρωποι περνούν ατέλειωτες ώρες μπροστά από τον υπολογιστή, προσπατώντας να ανεμπούν λέμπελ. Ξεκνούν να φάνε, να πλυτούν, παύουν να μπγκαίνουν έξω, να κάνουν παρέες, ακόμη και σεξ.
Άμμος: Πραγματικά τραγικό, αγαπητέ Teun. Πείτε μας Βέρα, αντιμετώπισε ο άντρας σας κάποιο από αυτά τα προβλήματα;
Βέρα: Κοιτάξτε, ο Μπάμπης μου γενικά δεν πλενότανε και πριν να αρχίσει να παίζει το παλιοπαίχνιδο. Εντάξει, Χριστούγεννα, Πάσχα, Δεκαπενταύγουστο έκανε ένα ντους δεν μπορώ να πω, αλλά γενικά δεν είχε καλή σχέση με το μπάνιο. Από φαγητό δεν είχε πρόβλημα πάντως, παραγγέλναμε κάθε μεσημέρι και βράδυ από την ψησταριά απέναντι δύο γυρόπιτα, έτρωγε κανονικά.
Άμμος: Οι παρέες, το σεξ, που ανέφερε ο αγαπητός Τέουν;
Βέρα: Για το σεξ θα σας πω αργότερα. Όσο για το άλλο, στην αρχή μου έκανε εντύπωση ότι όλοι οι φίλοι του ήταν από τη Σουηδία και τη Νορβηγία, επειδή κάνανε μαζί κάτι κιού. Τότε δεν καταλάβαινα τι είναι κιού, το βρήκα όμως μπροστά μου αργότερα και το έμαθα από την καλή κι από την ανάποδη.
Teun: Αν μου επιτρέπετε μια μικρή ντιακοπή, φίλη Μπέρα.
Βέρα: Μα τι λέτε, κανένα πρόβλημα.
Teun: Κιού εννοούσε τα κουεστ, είναι αποστολές που κάνουν οι παίκτες γκια να ανεμπούν λέμπελ.
Άμμος: Το αναφέρατε και πριν, τι είναι αυτό το λέμπελ;
Teun: Το επίπεντο, πώς το λέτε εντώ;
Άμμος: Α, λέβελ! Διακόψαμε όμως την αγαπητή Βέρα. Πού είχαμε μείνει;
Βέρα: Λοιπόοον, για αυτό με τους φίλους που σας έλεγα, σκεφτόμουν ότι δεν ήταν πρόβλημα, δεν τον έκαναν παρέα οι Έλληνες, βρήκε παρηγοριά στους Σουηδούς, φυσιολογικό ήταν. Όσο έπαιζε όμως, γινόταν όλο και πιο δύσκολο να συνεννοηθούμε.
Άμμος: Τι εννοείτε;
Βέρα: Να, ας πούμε, πήγαινα στο σούπερμάρκετ και μου έλεγε «ντάμπλγιουτουμπί καφέ» ή δεν έβρισκε τη γραβάτα του και φώναζε «ελτιέφ γραβάτα».
Άμμος: Πάλι δεν καταλαβαίνω.
Teun: Είναι συντομογκραφίες, αγκαπητέ Άμμος. Σημαίνουν want to buy και looking to find, ντηλαντή τέλω να αγκοράσω και ψάκνω να μπρω.
Άμμος και Βέρα: Ααααα!
Βέρα: Άνθρωπέ μου, στον ουρανό σε έψαχνα, στη γη σε βρήκα! Μήπως ξέρεις και τι σημαίνει ένα «ντάμπλγιου έιτ» που μου έλεγε συνέχεια;
Teun: Συντομογκραφία κι αυτό, wait, ντηλαντή περίμενε.
Βέρα: Αυτό το είχα ψιλοκαταλάβει, γιατί συνήθως με κρατούσε κι από το μανίκι όταν μου το ‘λεγε. Τέλος πάντως, επειδή δυσκολευόμασταν να συνεννοηθούμε, μαλώναμε συχνά, αλλά επειδή τον αγαπούσα έκανα υπομονή κι έλεγα ότι περνάει την κρίση των εικοσιπέντε.
Άμμος: Υπάρχει κρίση των εικοσιπεντε;
Βέρα: Το έλεγε μια μέρα η ψυχολόγος της Δρούζα, σπουδαγμένος άνθρωπος είναι, δεν ξέρει τι λέει;
Teun: Η κυρία Ντρούζα είναι εγγύηση αγκαπητέ Άμμος, μάλλον είναι κάποιο σύντρομο που ανακαλύφτηκε πρόσφατα.
Άμμος: Έχετε δίκιο, αγαπητέ. Πείτε μας Βέρα, πότε τα προβλήματα έφτασαν στο απροχώρητο;
Βέρα: Κοιτάξτε, ο Μπάμπης μου από πριν την είχε σαν γαριδάκι και τελείωνε στο ένα λεπτό, τουλάχιστον όμως κάναμε σεξ, από το τίποτα κάτι ήταν κι αυτό. Από τότε όμως που άρχισε το παλιοπαίχνιδο, ούτε να με αγγίξει δεν ήθελε.
Άμμος: Προσπαθήσατε να του κινήσετε με κάποιο τρόπο το ενδιαφέρον;
Βέρα: Να σας πω, μια μέρα φόρεσα τα πρόστυχα, τα μαύρα τα εσώρουχα μου και κάθισα στα πόδια του όσο έπαιζε, αλλά με έσπρωξε κι έπεσα κάτω. Είχε λέει ένα δύσκολο κιου, τώρα με τον κύριο Τέουν κατάλαβα ότι τον είχα διακόψει από κάτι πολύ σημαντικό.
Άμμος: Μάλιστα. Μετά από αυτό ήταν που αποφασίσατε να τον χωρίσετε;
Βέρα: Όοοοχι. Που λέτε πάλι είχα δει την κυρία Δρούζα και έλεγε αυτή η ψυχολόγος της ότι τα ζευγάρια πρέπει να λύνουν τα προβλήματά τους με το διάλογο και την αμοιβαία κατανόηση. Έπιασα λοιπόν το Μπάμπη μου τη μέρα που είχε κοπεί το ίντερνετ από όλη την Αθήνα και του είπα ότι μου λείπει το αγαλματένιο σώμα του και η τεράστια ψωλή του και τέτοια.
Άμμος: Συγγνώμη, εσείς δεν μας είπατε πριν ότι την είχε σαν γαριδάκι; Εννοούσατε τα γαριδάκια γίγας της Chipita;
Βέρα: Όχι καλέ, τα κανονικά γαριδάκια! Γιατί με τόσα γυρόπιτα πιστέψατε ότι είχε σώμα σαν άγαλμα; Αυτή η ψυχολόγος είχε πει κι ότι πρέπει να ανεβάζουμε την αυτοπεποίθηση του συντρόφου μας, αυτά μου ήρθαν εκείνη την ώρα.
Άμμος: Μάλιστα, πολύ συντροφικό από τη μεριά σας, συγχαρητήρια. Και πώς αντέδρασε;
Βέρα: Στην αρχή χάρηκα, γιατί μου είπε ότι έχω δίκιο, αλλά ότι σκέφτεται συνέχεια το παιχνίδι και δεν έχει μυαλό για άλλα πράγματα. Αν ήθελα όμως να μεταμφιεστώ σαν ήρωας του παιχνιδιού, θα τον βοηθούσε πολύ. Εγώ σκέφτηκα ότι θα είχε γούστο, είχα πετύχει μια φορά το Βαΐτση Αποστολάτο πριν γίνει βουλευτής να λέει στη Μενεγάκη ότι τέτοια παιχνίδια αναθερμαίνουν το ενδιαφέρον ανάμεσα στο ζευγάρι.
Teun: Ο Μπαΐτσης είναι εξαιρετικός συνάντελφος, καίρομαι που μπρίσκει κρόνο γκια να ενημερώνει το απλό κοινό.
Άμμος: Και τι ντυθήκατε, ξωτικό, μάγισσα;
Βέρα: Αρκούδα! Αγόρασα μια μάσκα από τα αποκριάτικα και έβαλα την καφέ φλοκάτη που έχουμε στο σαλόνι. Είχε λέει ένα κιού να σκοτώσει μια δαιμονισμένη αρκούδα κι όλο αυτό σκεφτότανε.
Άμμος: Σας ωφέλησε η μεταμφίεση;
Βέρα: Βραχυπρόθεσμα καθόλου, γιατί πήρε τον πλάστη από την κουζίνα και άρχισε να με χτυπάει στο κεφάλι φωνάζοντας «κιλ, κιλ, κιλ» μέχρι που λιποθύμησα. Όταν συνήλθα όμως, πήγα στην αστυνομία, του έκανα μήνυση και τώρα παίρνω ένα κάρο λεφτά από τη διατροφή. Μακροπρόθεσμα δηλαδή με ωφέλησε πολύ.
Άμμος: Τέλος καλό, όλα καλά, όπως λένε. Αγαπητέ Teun, θα θέλατε μήπως να σχολιάστε κάτι στην ιστορία της φίλης μας;
Teun: Φίλε Άμμος, η αγκαπητή Μπέρα το έλυσε το πρόμπλημά της με τον καλύτερο τρόπο, ντεν έκει νόημα να επιμένουμε σε μια σκέση με ένα άτομο που είναι ακόμη τόσο σομπαρά εξαρτημένο. Καλύτερα να ακούσουμε τηλετεατές που αντιμετωπίζουν ακόμα πρόμπλημα.
Άμμος: Αγαπητή Αντιγόνη, είμαστε έτοιμοι για την πρώτη γραμμή. Ναι σας ακούμε...

4 comments:

tink said...

αγαπητέ Άμμε,

επειδή τα ιστολόγια απευθύνονται και σε ανθρώπους που την θέλουν την όραση τους, νεξτ ταιμ μεγαλώστε λίγο την γραμματοσειρά σας,μη το αγνοείται αγαπητέ μου το μέγεθος, παντού μετράει.

εγώ πάντως ένα πρόβλημα το αντιμετωπίζω εδώ και χρόνια με το devil may cry αν έχετε υπόψιν σας. Έχω κολλήσει σε έναν βάλτο που ζωντανεύει και δεν μπορώ να τον σκοτώσω για να περάσω το λεβελ. Αν σας βρίσκεται πρόχειρο κανένα τσιτ θα σας ευγνωμονώ αιώνια.

μερσί

Anonymous said...

Αγκαπητή Τινκ φομπάμαι ότι αντιμετωπίζετε κι εσείς πρόμπλημα εξάρτησης, κατώς η όραση σας έκει μειωτεί από τις υπερμπολικές ώρες που περνάτε μπροστά από τον υπολογκιστή, ενώ τεωρείτε σημαντικό για εσάς να ολοκληρώσετε το παικνίντι. Τα σας πρότεινα να κλείσετε τον υπολογκιστή σας γκια τουλάκιστον ντύο εμπντομάντες, ώστε να απεξαρτητείτε. Αν σας λείπει το παικνίντι, ντοκιμάστε το ποντόσφαιρο ή τη συγκρονισμένη κολύμπηση.

Δημοσθένης Μιχαλακόπουλος said...

Ναι, γεια σας! σας πη- πήρα να να σ σ σας πω για το δικό μου πρ- πρ- (φτου!) πρόβλημα.. ε ε έ χω αυτό που είχε και ο Δ Δ Δημοσθθθένης ο πα- πα- πα- λιός! στην ο ο ομιλία μου κα- κα- κα- καλά τα πάω! ε ε ε εδώ όμως....

τα χα χα χαλίκια στο πληκτρτρτρολόγιο θα πάνε ή να αρχίσω να π π πετροβολώ τ τ τ τ το το ..... τουτ τουτ τουτ .........

αμμος said...

Αγαπητέ Αλαφροΐσκιωτε σας καλωσορίζω με χαρα στα σχόλια του παρόντος ιστολογίου, βρίσκεστε όμως δυστυχώς εκτός θέματος. Σας υπόσχομαι ότι η επόμενη εκπομπή μας θα ασχοληθεί επισταμένως με τη μέθοδο βελτίωσης λόγου που χρησιμοποιείτε, για να υποστηρίξουμε πως είναι ένας εξαιρετικός τρόπος λογοθεραπείας και ταυτόχρονα αυτοάμυνας.