CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

9.11.07

Οι ποιο κακοί καριόληδες

Καθώς ξεκινήσαμε από την προηγούμενη εβδομάδα με κινηματογραφικές φιγούρες (μπάκουρους για την ακρίβεια), σήμερα θα συνεχίσουμε με τους ποιο κακούς καριόληδες που έχουν περάσει ποτέ από την οθόνη μας..

Βεβαίως, ο κατάλογος με τους κακούς καριόληδες είναι πελώριος, εξ ου και είμαι βέβαιος ότι θα μου ξεφύγουν πάμπολλοι, από τους οποίους ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων, αλλά μάλλον δεν ήταν αρκετά μπάσταρδοι για να είναι οι πρώτοι πέντε που θα μου περνούσαν από το μυαλό.. Ας προχωρήσουμε στη λίστα:

5. Μαξ Κάντι/Ακρωτήρι του φόβου:
Ο μεγαλύτερος κινηματογραφικός τρελάκιας που μπορώ να θυμηθώ. Ενσαρκώθηκε από τον Ντε Νίρο (1991) αλλά και από τον Μίτσαμ (1962). Σε κάθε περίπτωση ήταν ποιο τρελός από τον Νίκολσον στην Λάμψη. Επικίνδυνος σαν πολυβόλο σε χέρια μωρού. Μεγάλη σκατόφατσα. Μεγάλος τραμπούκος!




4. Άλιεν:
Ένα τέρας από μακρινούς κόσμους, στου οποίου τις φλέβες κυλάει οξύ αντί για αίμα, δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα αυτή. Μια τέλεια μηχανή θανάτου με ασχήμια που μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτή της κόλασης. Ένα ων με μηδενικά αισθήματα. Κακό από την γέννηση του.

3. Κος Ξανθός/Ρεζερβουάρ Ντόγκς:
Τον θυμάστε; Είναι ο τύπος εκείνος που μετατρέπει την ληστεία στο κοσμηματοπωλείο σε λουτρό αίματος. Ρίχνει έναν μπάτσο στο πορτ-παγκάζ του. Του κόβει το αυτί. Τον λούζει με πετρέλαιο και χορεύοντας ετοιμάζεται να τον ανάψει. Για κακή μας τύχη, ένας "αρουραίος" (rat) τον καθαρίζει δευτερόλεπτα πριν ολοκληρώσει την μεγαλειώδη σκηνή. γιατί κύριε Ταραντίνο;

2. Τόνι Μοντάνα/Σημαδεμένος:
Ο καλύτερος κινηματογραφικός μαφιόζος που έχει υπάρξει ποτέ. Καλύτερος και από τον Νονό, όχι γιατί δεν ήταν αρκετά κακός και ο Μάικλ Κορλεόνε, αλλά γιατί αυτός εδώ είναι αληθινό ψυχάκι. Η κοκαΐνη και το μίσος ανακατεύονται στις φλέβες του δημιουργώντας ένα εκρηκτικό μείγμα που τον οδηγεί στο να τα κάνει όλα πουτάνα. Bad to the bone!



1. Ντάρθ Βέιντερ/Πόλεμος των Άστρων:
Τα λόγια είναι περιττά όταν μιλάμε για τον απόλυτο δυνάστη, για τον άρχοντα του σκότους, για τον ορισμό του κακού.. Υποκλινόμεθα!

10 comments:

3 parties a day said...

Εκλεκτές οι επιλογές σου, αλλά την επόμενη φορά ελπίζω να συμπεριλάβεις και κάποιους Έλληνες σε μια ανάλογη λίστα. Ας μην ξεχνάμε έναν Αρτέμη Μάτσα... Έναν Ανέστη Βλάχο... Έναν Κατράκη με τη μαύρη κουκούλα στο κεφάλι...

Ινδιάννα said...

Ξέχασες τον "Σαγόνια" απ΄τον 007 ;Ρ

Εγώ, για να το φέρω στα μέτρα μου, θα το γύριζα τούμπα: θα έβαζα Νο. 1 τον Ντε Νιρό μιας και οι "καθημερινοί" psycho χαρακτηρές είναι αυτοί που μας τρομάζουν περισσότερο απ' τους fictional: "ζουν ανάμεσά μας" -μπρρρ!

Dr.Φλάντζας said...

Αγαπητέ τρομοκράτα Μουτζχαχεντίν:

Μηπως θα πρέπει να προσθέσομε κε την κυρίαν Τασώ Καββαδία είς το πάνελ;

Να μην ξεχάσομεν ακόμα:
Τον Κον Σμίθ απο το Μάτριξ,τον Χρυσοδακτυλον ή την ρωσίδαν με το παπούτσι-στιλέτο απο την Κατασκοπο Που Με Αγάπησε, την Φροουμπλούχερ (χι-ιι-ιι-ιι-ιι) απο το Φρανκενσταιν Τζούνιον κε φύσικα τον υπολογιστην Χαλ 3000 της Οδύσσειας Του Διαστήματος,
Dr.Φλάντζας

mujahedin said...

Αγαπητοί μου, δε μπορώ να διαφωνήσω με κανέναν από εσάς. Οι κακοί καριόληδες είναι αναρίθμητοι, συνεπώς κάθε πρόταση είναι δεκτή!
Ακόμα και εγώ θα ήθελα να προσθέσω και τον σερίφη Λιτλ Μπιλ, από τους "Ασυγχώρητους" ή τον Δρ.Νο. (επουδενί όμως τον Δρ.Φλάντζα)

Sousou Delatroba said...

Αγαπητέ κύριε Ίμπο,

Ωραίο και εποικοδομητικό το σημερινό Μούτζα τσαρτ. Διαφωνώ με την ύπαρξη του Άλιεν στη συγκεκριμένη λίστα βέβαια. Ακούγεται λίγο αστείο ένα ούφο, όσο επικίνδυνο και βλοσυρό κιαν είναι, να χαρακτηρίζεται -πώς να το πω αριστοκρατικά;- καριόλικο.

Με διορθώνετε αν κάμω λάθος,
Σουσού

tink said...

Αφού ζητάς συγνώμη εκ των προτέρων δεν θα συμπληρώσω τους δεκάδες που μου ήρθαν στο μυαλό.
Η μοναδική ένσταση που έχω είναι για τον ντε νίρο ρε γμτ... Μα πέμπτος ο ντενίρο; που τον βλέπεις στο ακρωτήρι του φόβου και τρως διπλά και τριπλά χεσμεντέν αλλά στο καπάκι θες να τον πάρεις μαζί σου και στο κρεβάτι σου...

αχ αυτός ο ντενίρος...

testsd1222 said...

εχει εναν κακο καριόλη και στην τριάδα. αυτός που εκλέχτηκε πρόεδρος της μαφιόζικης ομάδας.
μα τι λέω ο μαλάξ. υπάρχουν τόσοι κακοί καριόλιδες που θες άλλα 5 μπλογκ για να φτιάξεις λίστα της προκοπής.

Σούλα Γουόρχολ said...

Εκτακτοι κι οι πέντε τους! Να προσθέσω με τη σειρά μου τον κύριο Χάνιμπαλ από τη Σιωπή των Αμνών.

mujahedin said...

Αγαπητοί μου, όπως είπα και πάλι, όλοι έχετε δίκιο.. Οι κακοί καριόληδες είναι άπειροι, αρκεί να μην γίνουμε και ισοπεδωτικοί. Για παράδειγμα, αν κάποιος μου φέρει τον Ζανίνο από το "ΘΒ-Καραφλός πράκτωρ 000" ως κακό καριόλη, τότε πραγματικά θα πρέπει να διαφωνήσω μαζί του.

Πουλ Πουλ said...

Για τους κογιοτ,Ελμερ Φαντ,Πειρατη Σαμ,Μπρούτο και Μαυρο Πητ τί γνώμη έχεις?
Ειναι αρκετά κακοί καριόληδες και αυτοί...