CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

5.11.07

musicultcha -για να την ακούσεις!

Μια διαθεματική μουσική εκπομπή ξεκινά σήμερα στο διαδίκτυο με τις ευblogίες του ΤΗΛΕΜΠΟΥΦΟΥ και παρουσιαστή τον Σαμμάνο, που ακούει πριν από εσάς για εσάς και φέρνει στους δέκτες σας το μουσικωρολογικό δελτίο της εποχής. Εσείς αρκεί να πατάτε τα χρωματισμένα γράμματα για να... την ακούσετε.

Τη σημερινή εκπομπή θα ήθελα να αφιερώσω στο Σωματείο Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών –Αθηνών & Πειραιώς και σε όλους τους οδηγούς νεκροφόρας που βρίσκονται κάπου μποτιλιαρισμένοι και μας βλέπουν αυτή τη στιγμή.

Για τα 40 χρόνια λειτουργίας του bbc radio 1 οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες αποφάσισαν αντί για επετειακό cd να κάνουν ένα μνημόσυνο. Η ηχογράφηση έγινε σε αγγλικό ξωκλήσι πλάι σε νεκροταφείο και φημολογείται ότι από τις κιθάρες ξύπνησε το φάντασμα του Freddy Mercury και τελικά τραγούδησε στη θέση των Keane στο under pressure.

Μάλλον λόγω πένθους κι από τους πολλούς λυγμούς ο Robbie Williams άρθρωνε το L λες και είχε στραμπουλήξει τη γλώσσα του ενώ ο James Morrison πούντιασε εκεί στην εγγλέζικη ύπαιθρο και ακουγόταν σαν Paul Young με ελαφρά φαρυγγίτιδα.

Οι Kooks έχασαν το ταξί και για να προλάβουν την ηχογράφηση τους περιμάζεψε μια χρονομηχανή που πήγαινε με την όπισθεν – έτσι το all that she wants (τραγούδι του ’92) διασκευασμένο ακούγεται λες και είναι του ...’85.

Η Natasha Beddinfield δεν ήξερε τι να φορέσει εκείνη την ημέρα και αυτό επηρέασε τελικά και τη διασκευή του Ray of light (στο οποίο αλλάζει ύφος ανά 30 δευτερόλεπτα και ανάμεσα στα άλλα έχει κοτσάρει και μια κιθάρα αλά Edge)...


Αυτά προς στιγμήν -μιας και η Αντιγόνη από το κοντρόλ ουρλιάζει να τελειώνω γιατί έχει να πάει για πεντικιούρ (αντε τώρα σε αυτή την ύπαρξη να κάνεις κατήχηση για dEUS και Cure). Θα ολοκληρώσουμε το θέμα στην επόμενη εκπομπή. Ως τότε καλημέρα και μην ξεχνάτε...

«you aint cultcha αν δεν βλέπεις μιουζικάλτσα»!

17 comments:

Σούλα Γουόρχολ said...

Θα ήθελα να προσθέσω μια ακόμα λεπτομέρεια: στο CD είχαν κληθεί να συμμετάσχουν κι ο Σον Ράιντερ με τον Μπεζ από τους Happy Mondays. Δυστυχώς και οι δυο τους ξέμειναν σε μια παμπ στο Μπρίξτον και μετά από ανελέητη μπυροποσία μεταφέρθηκαν αναίσθητοι στο γυμναστήριο των Right said Fred που είναι εκεί κοντά. Από εκείνη την ημέρα αγνοείται η τύχη τους...

Anonymous said...

Αγαπητή Σ- Ουυυυ Λα λα!
Πράγματι συνέβη αυτό και δε θέλω να σκεφτώ πώς εκμεταλλεύτηκαν την έλλειψη αντιστάσεων των αδερφών Ράιντερ οι σφίχτες-αδερφές εκεί (ίσως κάποιος επιτέλους πρέπει να καταγγείλει την σεξουαλική παρενόχληση άπορων πρεζονιών πρωην ροκ σταρς από ευκατάστατους μποντυ- μπίλντερ γκέι).

Sousou Delatroba said...

Αγαπητέ κύριε Σαμμάνε,

Τα συγχαρητήριά μου για την ωραία σας εκπομπή! Τί μαθαίνει κανείς πρωί πρωί δευτεριάτικα στον Τηλεμπούφο! Στο μεταξύ κατεβάζω τα τραγουδάκια για πάψει η Μαρούσκα να σκιάζεται , ενίοτε δε και να γουστάρει.

Λίγο σπούκη η αφιέρωσις, αλλά δε βαριέστε, όλα μεσ' στη ζωή είναι,
Σουσού

Anonymous said...

Έτσι είναι κα.Δελατρόμπα, σήμερα είσαι Δέλλας- αύριο είσαι Τρόμπας, σήμερα είσαι - αύριο δεν είσαι. Αλλά ξέρω ότι εσείς δεν αλαφιάζεστε από αυτά, απ' όσο ξέρω έχετε μια σταθερή σχέση με τα πεθαμένα λικέρ και τα πεθαμένα Luie XIV έπιπλα -αν κρίνω από την μαυσωλειακής αισθητικής έπαυλή σας, την οποία έχω δει πολλές φορές σε lifestyle περιοδικά. Τώρα, κρίνοντας το δάπεδο, συγνώμη, το επίπεδο ήθελα να πω, της Μαρούσκας νομίζω ότι υποσυνειδητα μέσα της βρίσκει μια συνισταμένη ανάμεσα στον Μότσαρτ και στον Παρασκεβββά (που εμφανίστηκε στην Πάνια, η οποία είναι γκόμενα του Καρβέλα, ο οποίος είχε πει το αλησμόνητο "να είσαι ποπ δεν είναι κακό και ο Μότσαρτ στην εποχή του ήταν ποπ"). Τηλεμ-ποπ τιλ γιου ντροπ λοιπόν!

mujahedin said...

Αγαπητέ Σαμμάνο, με εντυπωσίασε αυτή η μίξη της μουσικής με το πένθος την οποία και περιγράψατε.
Βεβαίως, τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, η μουσική πάντοτε είχε ως καύσιμο το πένθος.
Το πένθος (ή η θλίψη, ή η μιζέρια) είναι το σημαντικότερο inspiration-tank της μουσικής (ή μήπως η μουσική μας φέρνει θλίψη; χιαρ ιζ δι απόριεντ!)

Anonymous said...

Αγαπητέ συνάδελφε θα μπορούσα να σε παραπέμψω στον high fidelity ("άκουγα μουσική όποτε ήμουν χάλια ή γινόμουν χάλια όποτε άκουγα μουσική;")αλλά με αυτά που ακούς νομίζω ότι θα πάθαινες πολλαπλά εγκεφαλικά με το σάουντρακ και την ερμηνεία του Κιούζακ (παίζει τόσο γαλαζοροζουλί που θαρρείς ότι τελείωσε την θεατρική σχολή του στρουμφοχωριού). Κατόπιν τούτων λέω να σταθούμε στις παρατηρήσεις σου, με τις οποίες θα συμφωνήσω και να συνεχίσουμε να είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, είμαστε! :)

tink said...

Αγαπητέ Σαμμάνε συγχαρητήρια κι απο εμένα, εκπαιδευτικότατη η εκπομπή σας το ομολογώ αλλά θα μου επιτρέψετε να περιμένω τους cure για να κάνω τον σχολιασμό μου, καθότι θεωρώ απαράδεκτο να έχετε ήδη αναφερθεί σε θανατικά και γραφεία τελετών και νεκροφόρες, χωρίς να κάνετε λόγο για τους cure.

mujahedin said...

Φίλε Σαμμάνο, θα σας εκπλήξω, μα και την ταινία που περιγράφετε έχω δει και το βιβλίο έχω διαβάσει. Α! Έχω και το σάουντ-τρακ!
Μια χαρά τα έλεγε ο ήρως της ταινίας, και έτσι και αλλιώς, πάνω στα δικά του λόγια στηρίχτηκε και το δικό μου σχόλιο...

Συμπληρώνοντας τώρα την φίλη Τινκ, και για ένα επιπλέον "κλικ" θλίψης θα πρότεινα τους Frozen Autumn. Έτσι, για την νταρκιά του πράγματος βρε παιδί μου.

Anonymous said...

Αγαπητή Τινκ είπα να μη ρίξω στο "ίδιο βαθύ νερό μ' εσένα" το κοινό μας με το καλημέρα, αλλά μπορείς να ελπίζεις σε σκοτεινότερες μέρες!

Όσο για σένα Ιμ-bro
αν πιστεύεις ότι με κάτι τέτοια θα προκαλέσεις σύγχυση κα θα σοκάρεις το κοινό μου, μπορώ να σου πω ότι είσαι σε καλό δρόμο και αυτά τα φτηνά κόλπα εντυπωσιασμού πάντα πιάνουν στις αιθέριες υπάρξεις που βλέπουν τέτοια ώρα τηλεόραση. Keep on th good work ;Ρ

mujahedin said...

Σας ευχαριστώ αγαπητέ μου! Τόσα χρόνια στο κουρμπέτι, έχω μάθει να χαϊδεύω τις λεπτές εκείνες χορδές που συγκινούν τις γυναίκες..

Anonymous said...

(Αδερφέ, σκύψε λίγο να σου πω στο αφτί: πού είναι αυτές οι χορδές, διότι εγώ εκεί που τις χαϊδεύω δεν έχω δει κάτι ανάλογο)

mujahedin said...

(επίσης ψιθυριστά: Καλά, μη νομίζεις. Και εγώ καμιά μαλακία λέω για να περάσει η ώρα..)

Anonymous said...

(πτου γμτ -και είχα φέρει και χαρτί να μου κάνεις το σχεδιάγραμμα για να τις βρω)... ;Ρ

tink said...

(δεν αφήνετε τις μαλακίες και τα έγχορδα λέω εγώ; Το μυστικό κρύβεται στα μπούτια)(Της Καίτης, εννοΕΙται)

Ινδιάννα said...

Tink
Θα παρακαλούσα να αποφεύγουμε τις λέξεις που ξεκινούν από μαλ και τελειώνουν σε ακίες και να (συγ)κρατήσουμε κάπως ψηλά το επίπεδο της εκπομπής -έστω κι αν γι΄αυτό χρειαστεί να δανειστούμε τις ζαρτιέρες τις Καίτης.

Καιτη Καρρα said...

Με φώναξε κανείς;
ΔΙΟΝΝΝΥΣΗ, ΚΑΝΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΚΑΛΛΛΗ ΛΛΗΨΗ, ΚΟΝΤΙΝΝΝΗ ΡΕ ΡΕΜΑΛΛΙ, ΚΟΝΤΙΝΝΗ. ΖΟΥΜ ΤΟ ΛΕΓΑΤΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ; Ε ΤΕΤΟΙΟ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΝΕΙΣ. ΔΕΝΝΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.

ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΒΟΥΝΟΥ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ said...

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΣ ΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ!