CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

26.11.07

O ποιητής είναι νεκρός;;;


Φίλοι τηλεθεατές,

Καλημέρα σας από τους Άνω Τράχωνες και τη Σούλα Γουόρχολ. Εκτάκτως σήμερα προβάλλεται η εκπομπή Αστροπελέκι στο Τούνελ στη θέση του Βάλε Γράμματα Χασάπη. Ο λόγος; Η μυστηριώδης αναγγελία του θανάτου του υπερποιητή Φρανσουά Γιαμπατζολιά στη δημοφιλή του ιστοσελίδα http://superpoet.wordpress.com/ . Με το λιτό αλλά συνάμα αινιγματικό τίτλο «Ο Φρανσουά Γιαμπατζολιάς είναι νεκρός» ο δημιουργός πληροφορεί το κοινό ότι απέθανε τονίζοντας ότι «αν καμιά φορά γράψει κάτι θα είναι κραυγή από τον τάφο» και κατόπιν εύχεται «καλή διασκέδαση». Τι εννοεί άραγε ο ποιητής; Πρόκειται για μια αλληγορία ή για μια καλλιτεχνική υπέρβαση η οποία ωθεί τον Φρανσουά σε ακραίες εκφραστικές φόρμες; Μήπως θα πρέπει να αναζητήσομε κάποιον πιθανό ψυχοπαθή δολοφόνο;;; Μήπως η ξαφνική επιτυχία και η δόξα που του χάρισε τον οδήγησαν στην παράνοια; Ποιος ο ρόλος του τελευταίου του αινιγματικού ποιήματος Ζαν Κλοντ Βαν Δαλ στην απόφαση του υπερποιητή να ανακοινώσει το θάνατό του; Θα επέμβει επιτέλους ο αστυνόμος Μπέκας ή θα παραμείνει επ' αόριστον στα Ζωνιανά και θα μαζεύει σταφ στα παρακείμενα ποιμνιοστάσια;

Οι 128 γραμμές του τηλεφωνικού μας κέντρο αναμένουν οτιδήποτε γνωρίζετε για την τύχη του ποιητή...

15 comments:

3 parties a day said...

Μωρέ μπας και προσπαθεί να δημιουργήσει σκάνδαλο για να πάρει κανα ψήφο παραπάνω; Πολύ ύποπτος μου φαίνεται αυτός ο ξαφνικός θάνατος...

Pavlos Karyotis said...

Βλέπω διαθέτεις εξουσία!Μ'αρέσει αυτό!

Fight Back said...

ναι γεια σας.
για τον γιαμπατζολια σας τηλεφωνω. απο την πρωτη στιγμη εγινα φαν του και πραγματικα κι εγω συγκλονιστηκα απο την ξαφνικη εξαφανιση του. ειχα μαλιστα και την τιμη να του παραγγειλω ποιημα, το "παραφρονες" το οποιο εκανα και βιντεο, παρολαυτα, ακομα και αν ειναι νεκρος, εγω χαιρομαι που εστω υπηρξε στα μπλογκς για αυτες τις λιγες ημερες.

δε ξερω κατα ποσο θα ηταν δυνατο να μας παρεχει για παντα τετοιας υψηλης ποιοτητας ποιηση, τοσο σκληρα σαρκαστικη, τοσο μεσα βγαλμενη απο τη διαστροφη της καθημερινης ζωης.

ξερω οτι η αγωνια μας ως μπλογκερς να διαβαζουμε καινουργια ποστ και καινουργια ποστ μας κανει να χανουμε την ουσια, να προσπερναμε πολυτιμα κειμενα που μεινανε πισω στο ημερολογιο χωρις να τους δωσουμε την προσοχη που τους αξιζε.

γιαυτο και δεν παρακαλω να επιστρεψει, παρα ευχομαι μια μερα ο γιαμπατζολιας να αναγνωριστει.

αμμος said...

Κοιτάξτε, για τον Γιαμπατζολιά δεν μπορώ να σας μιλήσω με βεβαιότητα, θυμήθηκα όμως στο Πανεπιστήμιο που μας είχαν πρήξει ότι ο συγγραφέας είναι νεκρός γενικά και ότι το έλεγε ο Μπαρτ το '60. Έχω βάσιμες υποψίες λοιπόν ότι ο Γαμπατζολιάς διάβασε Μπαρτ, επηρεάστηκε και αυτοκτόνησε ως περσόνα.
Γονείς, κηδεμόνες, τεκνατζούδες, όσοι τέλος πάντων μας διαβάζετε και μεγαλώνετε αγόρια, προσέξτε τα βιβλία που διαβάζουν! Οι κίνδυνοι έχουν πληθύνει και τα σχολεία απεργούν και κάνουν καταλήψεις, η κοινωνία κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Γρηγορείτε!

Sousou Delatroba said...

Αγαπητή κυρία Σούλα,

Το αίνιγμα που κρύβεται πίσω από την αναγγελία θανάτου του Φρανσουά θεωρώ ότι πρέπει να παραμείνει το θέμα της ημέρας. Προς τούτο και αρνούμαι να κάμω εκπομπή σήμερα καθώς πρέπει επιτέλους να δοθεί μια σοβαρή εξήγηση και να λυθεί το μυστήριο γύρω από την ξαφνική εξαφάνισις του ποιητού.

Ορμωμένη από τις υπερνικολούλειες προσπάθειές σας για την εύρεση του ποιητή έχω να θέσω στο πάνελ της εκπομπής τις ακόλουθες ερωτήσεις:
1. έχομε επικοινωνήσει με τους συγγενείς του Φρανσουά στο Κεντάκι και στο Αγρίνιο;
2. μήπως το άσμα "Τοιχοσφαίρισις" ήταν προφητικό;
3. οι ιντερνετικές καλωδιώσεις και το δίκτυο του κυρίου Ντιεσέλη καλύπτει και τον άλλο κόσμο;

Αυτά και μένω.
Συντετριμμένη,
Σουσού

Σούλα Γουόρχολ said...

@3 parties: ο ποιητής είναι υπεράνω σκανδάλων... δεν σα κρύβω ότι ανησυχώ...

Σούλα Γουόρχολ said...

@clausewitz: στρατηγέ μου τα σέβη μου! μήπως να ρίξετε ένα επίλεκτο σώμα ανδρών στη μάχη της αναζήτησης του ποιητή;

Σούλα Γουόρχολ said...

@fight back: αγαπητέ τηλεθεατή, με βρίσκετε απολύτως σύμφωνη. Ο Φρανσουά έδωσε μια νέα πνοή στις σελίδες του blogger και ευχή όλων μας είναι να αναγνωρισθεί και να κοσμήσει τα ανθολόγια ποίησης του μέλλοντος

Σούλα Γουόρχολ said...

@άμμος: έχετε δίκιο, φίλτατε. Ένα σωρό τεντιμπόις εκδίδουν ό,τι ανοησία τους κατέβει και ιδού τα θλιβερά αποτελέσματα

Σούλα Γουόρχολ said...

@sousou: αγαπημένη φίλη, πολύ σωστά τα ερωτήματά σας... είμεθα όλοι βαθύτατα συγκλονισμένοι με το απρόσμενο αυτό συμβάν και από την ημέρα που το μάθαμε έχομε τσακίσει γύρω στα 15 τεμάχια ΙΟΝ αμυγδάλου.
Ειδικοί συνεργάτες της εκπομπής αναζητούν τα ίχνη της οικογένειας Γιαμπατζολιά σε Κεντάκι και Αγρίνιο, πλην όμως ουδείς εκ της φατρίας Γιαμπατζολιά ανευρέθη. Λέτε ο ποιητής να χρησιμοποιούσε το όνομα αυτό ως καλλιτεχνικό ψευδώνυμο;

Pavlos Karyotis said...

@σούλα γουόρχολ

Χαίρω ιδιαιτέρως δια την απρόσμενη γνωριμία δεσποινίς Σούλα. Ένα επίλεκτο σώμα ανδρών που ο κάθε άνδρας θα διαθέτει σώμα επίλεκτο στην διάθεσή σας. χειριστείτε το, κατά το δοκούν.

Με τιμή,

Κάρλ φον Κλάουσεβιτς.

Dr.Φλάντζας said...

Αγαπητή κυρία Γουόρχωλ:

Θα πρέπη πιθανότατα να καλέσουμε τον κύριον Σέρλοκ εκ της Μεγαλής Βρετανίας να μας λήση το μυστήριον μιαν κε δια πάνταν, αν κε εχουμε σοβαράς υποψίας πως πίσω απο τον μεγάλο δεδέκιβ κρύβετω ο χαμηλών τόνων ο συνάδερφος μου Dr.Γουάτσον.

Τον καλλιτέχνην της Πόπ-Αρτ τι τον έχετε;
Dr.Φλάντζας

Σούλα Γουόρχολ said...

Στρατηγέ μου, πρέπει να σας εξομολογηθώ ότι το "Περί πολέμου" αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μου αναγνώσματα μαζί με την περίφημη "Τέχνη του Πολέμου" του Σουν Τζου.
Και όπως πολύ σοφά αναφέρατε "Πόλεμος είναι η συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα". Με τέτοιο συγγραφικό έργο και τέτοια αποφθέγματα -και εάν διαθέτε επίσης και επίλεκτον σώμα- σας παντρεύομαι!

Σούλα Γουόρχολ said...

Αγαπητέ Δρ Φλάντζα,
ήδη επικοινώνησα με τον κύριο Σέρλοκ πλην όμως με ενημέρωσε ότι βρίσκεται στις ελβετικές Άλπεις διά μποτέ στα σπα της La Prairie.
Όσο δια τον γνωστόν καλλιτέχνη, απλή συνωνυμία...

Pavlos Karyotis said...

@ σούλα γουόρχολ
Ωραιοτάτη δεσποινίς, οι αναγνώσεις σας με κολακεύουν. Καθώς και η πρόθεσής σας να ανταλλάξετε ένα ολόκληρο σώμα επίλκτων ανδρών με επίλεκτα σώματα με ένα και μοναδικό σώμα, το δικό μου με τον όρο πως κι αυτό θα είναι επίλεκτο. Όμως για να κατακτήσετε την καρδιά μου θα χρειαστεί πρώτα να την διεκδικήσετε από την κυρία Σουσού Δελατρόμπα στην οποία και ανήκει εξ ολοκλήρου. Αργήσατε; Καθυστέρησα; Ποιος ξέρει; Η ζωή παίζει τα δικά της, αιματηρά παιχνίδια και φορές τα υφιστάμεθα ως απλοί θεατές δίχως να ειμπορούμε το παραμικρόν.

Φιλικά, και δίχως παρεξήγηση καμία, σας φιλώ το σφρυγυλότατο ποπάκι σας!

Κάρλ.