CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

29.12.07

Καλές χρονιές και πολλά Χριστούγεννα

Αγαπητοί μας φίλοι και φίλες, σας καλωσορίζουμε στην εορταστική μας ενημερωτική εκπομπή, που αντλεί τη θεματολογία της από την εορταστική επικαιρότητα. Καλωσορίζουμε σήμερα τον κύριο Γεράσιμο Μπικικίνη, πρόεδρο του εμπορικό –μορφωτικού συλλόγου «Ο Κερδώος και Λόγιος Ερμής». Καλησπέρα κύριε Μπικικίνη και Χρόνια Πολλά!
- Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση. Θα ήθελα και να ευχηθώ καλές γιορτές εκ μέρους του συλλόγου μας σε όλους τους τηλεθεατές σας.
Άμμος: Κύριε πρόεδρε, ο σύλλογός σας τάραξε πρόσφατα τα νερά με την πρότασή του για μετάθεση της γιορτής των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Πώς καταλήξατε σε αυτήν την πρόταση;
Μπικικίνης: Κοιτάξτε δεν προτείναμε μόνο τη μετάθεση των δύο γιορτών, αλλά...
Άμμος: Θα μας μιλήσετε αναλυτικά στη συνέχεια για την πρόταση που κάνατε. Ας μην μπερδέψουμε όμως τους φίλους και φίλες μας με το να τα πούμε όλα μαζί.
Μπικικίνης: Λοιπόν, θα γνωρίζετε βέβαια πως ούτε ο κύριος ημών Ιησούς Χριστός γεννήθηκε το Δεκέμβριο, ούτε η Πρωτοχρονιά εορταζόταν κανονικά τον Ιανουάριο.
Άμμος: Η αλήθεια είναι πως ενημερώθηκα από το γραπτό υλικό που μου στείλατε, έχω εξειδικευτεί όμως στην κοινωνιολογία της γλώσσας, που δεν ασχολείται ιδιαίτερα με ζητήματα ημερολογίου. Σε μεγάλο βαθμό πάντως με πείσατε, θέλετε όμως να εξηγήσετε στο κοινό μας που στηρίζετε αυτή σας την άποψη;
Μπικικίνης: Κοιτάξτε, το εμπορικό τμήμα του συλλόγου μας αναγνώρισε την κρίση που περνά η αγορά τα τελευταία χρόνια, ακόμη και κατά την εορταστική περίοδο, οπότε εισηγήθηκε στο μορφωτικό μας τμήμα να επιληφθεί του θέματος. Μετά από μια πρόχειρη ανασκόπηση της βιβλιογραφίας μας έγινε σαφές ότι ο Χριστός γεννήθηκε το Σεπτέμβριο και ότι η Πρωτοχρονιά κανονικά εορταζόταν το Μάρτιο, ώστε να συμπίπτει με την αναγέννηση της φύσης που συντελείται την άνοιξη.
Άμμος: Πολύ ενδιαφέρον, κύριε Μπικικίνη και μάλλον πειστικό. Δεν νομίζετε όμως πώς θα φέρει αναστάτωση η αλλαγή της ημερομηνίας δύο τόσο σημαντικών γιορτών;
Μπικικίνης: Μα αγαπητέ Άμμε, αυτό πήγα να σας εξηγήσω από την αρχή. Δεν προτείναμε την κατάργηση του παραδοσιακού εορτασμού!
Άμμος: Εεε, με συγχωρείτε, κοιτάζω τα χαρτιά μου και είναι σαφής η πρόταση για εορτασμό των Χριστουγέννων στις 15 Σεπτέμβρη και της Πρωτοχρονιάς την 1η Μάρτη.
Μπικικίνης: Ναι, αλλά με διατήρηση και του κανονικού εορτασμού. Κοιτάξτε, είμαστε ένας σύλλογος εμπορικός και μορφωτικός, σκοπός μας είναι να ενημερώνουμε το κοινό αλλά ταυτόχρονα να το παροτρύνουμε να καταναλώνει. Με αυτή τη λογική προτείναμε να γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα δύο φορές το χρόνο, Σεπτέμβρη και Δεκέμβρη, όπως και την Πρωτοχρονιά, Γενάρη και Μάρτη. Σκεφτείτε τι τόνωση θα είναι για την αγορά δύο νέες εορταστικές περίοδοι, με δώρα, ρεβεγιόν, βραδινές εξόδους, εορταστικά προγράμματα κτλ.
Άμμος: Κάποιοι θα σας κατηγορήσουν ότι η πρότασή σας εντάσσεται στο γενικότερο πνεύμα πλήρους εμπορευματοποίησης των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Τι θα τους απαντούσατε;
Μπικικίνης: Φίλε μου Άμμε, το ποτάμι δε γυρίζει πίσω πια. Το ζήτημα είναι να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε με την κατάσταση όπως έχει.
Άμμε: Είναι και αυτή μια στάση, κύριε πρόεδρε. Να σας ευχαριστήσω λοιπόν για το χρόνο σας και να σας ευχηθώ καλές γιορτές.
Μπικικίνης: Καλές γιορτές σε όλους!

2 comments:

Dr_MAD said...

Χρόνια Πολλά με υγεία και πολλά πολλά χαμόγελα τρελάρα ;-)

αμμος said...

Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια :-) Καλή χρονιά και σε σένα!